Közelítő tél – Ajánlom magam

Közelítő tél – Ajánlom magam

Fotó: Unsplash/Kevin Schmid

Kedves Olvasóm, előre jelzem: ez egy rendhagyó írás lesz. A nem rendhagyó, azaz a rendnek nevezett rendetlenséget boncolgató írás valószínűleg így kezdődne: Mészáros Lőrinc olyan, mint Columbo felesége, akit csak a hadnagy szövegéből ismerünk, de sose láttuk, hangját se hallottuk. Ha hírt olvasunk a gázszerelő cselekedeteiről, az maximum arról szól, hogy mikor és hova utazott el egy milliós összegért bérelhető repülőgéppel a feleségével, akit az egyik olvasóm elég találékony szójátékkal csak Gina Lölőbrigida néven emleget. Arról még az egy időben javarészt (állítólagos) tulajdonát képező újságok, tévék és rádiók sem adnak hírt, hogy mikor és hol, meg hát kikkel és mikkel tárgyal egy-egy zsíros üzlet megkötéséről, arról meg kiváltképp nem, hogy mikor pályázott egy-egy milliárdos projektre, pedig ő aztán ott van minden megszerezhető kilométerkőnél, pályáz és pályáz, nyer és nyer, illetve NER és NER…

Bevallom, én már attól is ideges leszek, amikor egy az egyben úgy beszélnek róla felnőtt, Mészárosnál is értelmesebbnek ismert politológusok és politikusok, mintha valóban ő találta volna föl a spanyolviaszt, hogy Mészáros tulajdona, Mészáros vagyona, Mészáros érdekeltségei, Mészáros nyerte el, stb. Nem árnyalják, nem cizellálják, ő a zseni, még ha tiszta gáz is, és ő az ország, lassan a világ leggazdagabb embere. Ebben nekem sem illik kételkedni, de azt, hogy erről másképp gondolkodjak, nem tiltja (egyelőre) semmiféle paragrafus. Mészáros az, aki… mondanám, de nem bírom így mondani, szóval az az MTI által kiadott hírek között is dicsőséges lehetne, az ő nevéhez köthető (talán így igazabb…), hogy a nevén lévő számlára óránként több pénz folyik be, mint egy középiskola tanári karának egyhavi fizetése, és lehet, ezzel még alá is lőttem.

A teljes cikket a Magyar Hang október 14-én megjelent, 2022/42. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!