„Orbán Balázs a Fidesz szívcsakráját találta el”

„Orbán Balázs a Fidesz szívcsakráját  találta el”

Zárug Péter Farkas és Lakner Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Nem „összevissza beszélt” Orbán Balázs az 1956-ról szóló nyilatkozatában, hanem a kormány stratégiáját ismertette – legalábbis Lakner Zoltán és Zárug Péter Farkas is így értelmezte a miniszterelnök politikai igazgatójának nagy vihart kavart mondatait a Magyar Hangnak adott páros interjújukban. Ez pedig olyan ellentmondásokat hoz felszínre, amelyből a politikai elemzők nem látnak kiutat.

Zárug Péter Farkas arról beszélt, hogy a Novák-ügy a Fidesz szívcsakráját találta el, és bár nem annyira közérthetően, de Orbán Balázs 1956 hősi ellenállását megkérdőjelező szavai is ilyennek számítanak. A Fidesz számára februártól kifordult a világ a sarkából, nem találja magát, fajsúlyos ügyekben lett meztelen a király. – Ez a folyamat préselte ki Magyar Pétert is hangos néptribunként – mondta. Lakner Zoltán szerint pedig valójában az a furcsa, hogy Magyarországon eddig nem voltak ilyen egyszemélyes mozgalmak, vagy csak elvetélt kísérletek, hiszen mindenhol megjelent hasonló, Lengyelországtól Bulgáriáig. Szavai szerint nem látszik rá esély, hogy a régi ellenzék vissza tudna jönni a mostani helyzetéből, és azt sem nagyon látja, hogy az az elégedetlenség, az a rosszkedv, az a megélhetési félelem, ami a magyar állampolgárok jelentős részét jellemzi, elpárologna egy-másfél év alatt. – Ha pedig a régi ellenzék nem jön vissza, és a kormányt sem kezdik el jobban szeretni az emberek, mint most, az önmagában a felszínen tarthatja a Tisza Pártot és Magyar Pétert – közölte.

• Megoldást jelent-e a kormánynak, ha lemondatják a miniszterelnök politikai igazgatóját?
• Mi okozhatja a 2024-es, látványos hibasorozatot a Fidesz körül? 
• Milyen volt a miniszterelnöki évadnyitó?
• Mit tanulhat Magyar Péter a Fidesz hibáiból?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap október 10-ig kapható 2024/40. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!