János kórház: „Letakarjuk a sz.rt egy fedővel”

János kórház: „Letakarjuk a sz.rt egy fedővel”

A Szent János Kórház felújított és ódon folyosója (Olvasónk felvétele)

A 2018-ban bejelentett centrumkórház-fejlesztés legkorábban jövőre indulhat el a Szent János Kórház területén, ám az intézményben már most jelentősebb felújítások zajlanak. Csak azt nem tudni, miért és miből.

Bár a Szent János Kórház épületegyüttesének felújítására kiírt közbeszerzéseket a legjobb esetben is csak a jövő évben lehet lezárni, különös módon az intézmény több részlegében már javában zajlik valamilyen újjáépítés. Szemlátomást nem az omladozó falak, a csöpögő radiátorok javítgatásáról, tákolásáról van szó, hogy a jelentősebb munkálatok megkezdéséig valahogy ki lehessen húzni, hiszen komplett épületblokkok újulnak meg szó szerint a padlástól a pincéig.

Szerettük volna megtudni, mi értelme van egy ránézésre is többmilliárdos, ráncfelvarrásnál jelentősebb, ám egy minden részletre kiterjedő teljes rehabilitációnál egyértelműen kisebb mértékű tatarozásnak.

A teljes cikket a Magyar Hang október 22-én megjelent, 2021/43. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!