Hiába a falu rossza, a szavazó visszahozza

Hiába a falu rossza, a szavazó visszahozza

Az önkormányzati és EP-választás szavazólapjai 2024. június 9-én (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Több mint tíz éve történt, de egy ország emlékszik a vak komondorra: a feleségét brutálisan megverő és kórházba juttató volt fideszes fülöpházai polgármester, Balogh József botrányára. A szerencsétlen állat azóta a családon belüli erőszak szinonimájává vált – Balogh a kutyára fogta felesége sérüléseit –, azt viszont kevesebben tudják, hogy a felfüggesztett börtönnel sújtott politikus június 9-én visszatért a község élére, saját lányát váltva a poszton.

Lapunk utánajárt, hogy a korábban elítélt, megvádolt vezetők közül hányan próbálkoztak az idei önkormányzati választáson. A teljesség igénye nélkül is sok, 11 újrázó jelöltet találtunk, akik közül hatot visszaválasztottak. Bár zűrös ügyeik közismertek, a szavazókat valamiért mégsem ez érdekli. Hogy miért kerülhetnek ismét nyeregbe a korrupt vezetők, arról a Republikon politikai elemzőjét kérdeztük.

Cikkünkből kiderül:
• Kik a 2024-ben visszatérő és visszatérni próbáló botrányhősök?
• Mit mondott és miről hallgat Lázár János a méltatlanná vált polgármesterek ügyében?
• Hogyan működik a méz és korbács módszere az önkormányzati választáson, és miért lehet másodlagos szempont egy jelölt rovott múltja?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 20-ig kapható 2024/24. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!