Betiltották a 444-et Oroszországban

Betiltották a 444-et Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Lavrov külügyminiszter a külügyminisztérium vezetőségével tartott megbeszélésen Moszkvában 2024. június 14-én. Putyin itt ismertette az Ukrajna ellen háborúzó Oroszország békefeltételeit. (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Valerij Sarifulin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A 444.hu az egyetlen magyar híroldal, ami felkerült az orosz külügyminisztérium kedden kiadott tiltólistájára – számolt be róla az érintett hírportál. Felidézték, június 25-étől 81 európai hírszolgáltató elérését korlátozta a putyini rezsim, ezeket tételesen fel is sorolják országonkénti bontásban.

Az oroszok ezzel az Európai Unió Tanácsa által május 17-én hozott döntésre reagáltak, amely megtiltja három orosz média, a RIA Novosztyi, az Izvesztyia Médiainformációs Központ és a Rosszijszkaja Gazeta „minden műsorszórási tevékenységét”. A Szergej Lavrov vezette külügyminisztérium állítása szerint olyan médiaszolgáltatókkal szemben léptek fel, amelyek „rendszeresen terjesztenek hamis információkat a különleges katonai művelet menetéről”. Érdekesség, hogy az orosz tiltólistára került többek között Ausztriában az állami televízió- és rádiótársaság „ORF” (orf.at) is.

Címkék: Oroszország