Magyar lakóság

Magyar lakóság

Kanapé ferencvárosi kilátással (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Most kell dönteni! Emberünk áll az előszobaként is funkcionáló konyhában, ahova épp csak betoppant, szigorúan időpontra, mert sok a jelentkező, félórás etapokban érkeznek a bérlőjelöltek, akik közül a tulajdonos az ingatlanügynök előválogatása nyomán kiválasztja a szerencsés nyertest. A győztes díja pedig háromhavi kaució plusz az első hónap bérleti díj, valamint kétéves hűségnyilatkozat. Mindez Ferencváros korántsem legjobb részén. Emeleti lakás gangra néző ablakokkal, némi fény azért előfordul délelőtt nyolc és tizenegy között, telente kevesebb, amúgy konyha plusz szoba öregecskedő berendezéssel. Most kell dönteni? De mégis hogyan? – emberünk tanácstalanul toporog, mert előbb azért körbenézne. Határozottan indul befelé, az ingatlanos hátrál, furcsa tánc veszi kezdetét, érintésmentes tangó, a szoba lehangoló, a fürdő kicsi, de legalább tiszta.

Szóval most kéne dönteni, tér vissza az ügynök a szerinte lényegre, hiába, megállíthatatlanul közeleg az esztendő vége, maximalizálni kell az éves bónuszt. Emberünk próbálkozik: hoznék néhány saját bútort. Azt nem lehet, szalad fel az ingatlanos szemöldöke, sőt, a tulajdonos azt sem szeretné, ha a meglévő berendezés mozgatva lenne. Tehát, hogy minden maradjon így, ahogy? Ja-ja, bólogat.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/50. számában találja. Vegye meg december 21-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!