Mit üzen az ellenzék azon túl, hogy „Orbán, takarodj”?

Mit üzen az ellenzék azon túl, hogy „Orbán, takarodj”?

Orbán Viktor miniszterelnök (b, elöl) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. február 22-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Eldőlt: az ellenzéki pártok – a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik – egy listán indulnak a Fidesz–KDNP leváltásáért. Ugyanakkor egy esetleges közös kormányzás programjának konkrét részleteit még nem hozták nyilvánosságra. Milyen ötletek merültek fel egyáltalán, és mit szólnak a szakértők? A Magyar Hang utánajárt.

A jövő évi választás előtt felmerül a kérdés, egyáltalán még foglalkoztatja-e a szavazókat, van-e a pártoknak programja, hiszen a Fidesz évek óta anélkül is sikeres. Pulai András elemző, a Publicus Intézet ügyvezetője úgy látja, tartalmi és politikai okokból is fontos a program. – Ebben mondják el a szereplők, mit szeretnének az országgal, és kifejezik azt is, hogy egy platformon vannak tartalmi kérdésekben – mondta.

Azzal a felvetéssel nem értett egyet, hogy az ellenzéknek ne lenne már most is üzenete azon túl, hogy Orbán Viktor távozzon, szerinte utóbbit csak a kormánypárti narratíva próbálja elhitetni. – Széles tartalmi körben már született konszenzus olyan főbb kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a szociális biztonság vagy a határon túli magyarság – közölte. Utóbbival kapcsolatban azt hozta fel példának, abban minden párt egyetért, hogy a határon túliaknak legyen szavazati joguk, és úgy tűnik, abban is, hogy az ne a jelenlegi formájában legyen. – Ha megkérdeznénk, kell-e a családi pótlékot növelni, erre is mindannyian igennel válaszolnának – jelentette ki.

A teljes cikkben erről is olvashat:
– De vajon érdemes-e elszámoltatással kampányolni, mikor azt már a Fidesz sem tudta megvalósítani?
– Mit tartanak a pártok jelenleg a legfontosabb intézkedéseknek?
– És mit szól a gazdasági ígéretekhez Csaba László közgazdász professzor?

A válaszokat és a teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz online felületén vagy a pénteken megjelent friss hetilapunkban (tartalomjegyzék itt).

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!