Nem vették észre, hogy vége a kampánynak

Nem vették észre, hogy vége a kampánynak

Bod Péter Ákos (Fotó: Béres Attila)

A gazdasági tárcákat vezető miniszterek többsége nem pártdelegált, ezért nem a választóknak, nem a parlamenti képviselőknek szólnak, hanem egyértelműen a miniszterelnök fülének szóltak a parlamenti meghallgatáson elhangzottak. Az elmondottakból úgy tűnik, mintha a miniszterjelöltek – illetve mar már miniszterek – nem lennének tisztában a hazai és nemzetközi gazdasági valósággal. Éppen ezért nem is alakul ki olyan érzése az embernek, hogy legalább valamiféle – még ha hibás is – koherens gazdaságpolitikát vázoltak volna fel a felkért miniszterek. Komoly hiányosság, hogy beszéltek ugyan jól használható eszközökről, de szó sem volt arról, hogy azokat milyen stratégia mentén és hogyan alkalmaznák. 

• Melyek a legfontosabb megoldandó problémák, amelyre nem adtak kielégítő választ a tárcák vezetői a parlamenti meghallgatáson?
• Hogyan, minek segítségével lehetne felemelni a vidéki Magyarországot, amelyről semmi nem hangzott el a jelöltektől?
• Mennyire hatékonyan fektette be hazánk az ide érkező euró milliárdokat a csatlakozás óta?

A teljes cikket a Magyar Hang május 27-én megjelent, 2022/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!