NERbi

NERbi

A ferencvárosi Varga Barnabás (k), valamint az újpesti Aboubakar Keita (b) és Davit Kobouri (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. február 25-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Néhány hete az Újpest is elesett, úgy néz ki, NER-csapatként funkcionál tovább eztán a patinás fővárosi labdarúgó-egyesület. Minden egyes tankolásnál jusson majd eszünkbe, amikor a 650 forintos gázolajat csurgatjuk autónkba, hogy egy picit mi is hozzájárulunk az Újpest FC sikereihez, ha akarjuk, ha nem. Azt még nem tudjuk, indul-e majd komolyabb játékosmozgás a IV. kerületben, azaz ellepik-e az Újpestet is a Fradihoz hasonlóan a lett, bosznia-hercegovinai, suriname-i és izraeli csiszolatlan (illetve inkább csiszolhatatlan) vándorgyémántok, de az biztos, hogy mindez igen sokba fog kerülni mindannyiunknak. Az állami vállalatok is új cellát nyithatnak az Excel-táblában Újpest-szponzoráció címszó alatt, egyszóval biztos vagyok benne, hogy a közpénz megtalálja az útját a Megyeri út környékére! Mindenesetre Wintermantel Zsolt most biztosan örül, hiszen a nyuszi hozott neki egy komplett focicsapatot, kérdés, ki tud-e préselni belőle minden önfényező propagandacseppet ugyanúgy ő is, mint teszi azt Kubatov Gábor évek óta, bármely pillanatban, az FTC hátára kapaszkodva.

Derbire gyűlt a Szusza Ferenc Stadionba (reméljük, nem lesz Mol Aréna!), és mivel új szelek fújnak, és tán az újpesti B-közép is megkapta a használati utasítást a (most már) baráti összecsapás kezelésére, komolyabb üzengetés sem történt a lelátókon. Emlékezzünk csak a hajdanvolt betyáros időkre, amikoron is az újpesti B-közép „NERencvárosnak” nevezte az ősriválist, és még a békemenettel meg a Kesmával is intim kapcsolatba hozta a IX. kerületieket. Nos, ezek a kritikus hangok elnémultak, helyreállt a világ rendje. A ferencvárosi fődrukkert, Győzikét sem küldték el őzike képében az árokpartra a lila-fehér szurkolók, hogy ott mindenféle malacságot tegyen, sőt minden bizonnyal baráti hátba veregetések, sonkatekercs és kaszinótojás fogadta az alany és állítmány egyeztetését egy életen át tanulgató művész urat a díszpáholyban, persze csak ha megjelent ott.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: NER, foci, Újpest FC, Fradi, NB I