Steinmetz Ádám: Be kell tenni fékeket a rendszerbe

Steinmetz Ádám: Be kell tenni fékeket a rendszerbe

Steinmetz Ádám (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az önkormányzati választásokra is készülve alternatív mozgalom alakult Somogy megye fejlődésének elősegítése, értékeinek megőrzése és fejlesztése érdekében Somogyi Függetlenek Szövetsége néven. Arról, hogy egy ilyen szervezetnek van-e ma létjogosultsága, a szövetség elnökét, a volt jobbikos országgyűlési képviselőt, olimpiai aranyérmes vízilabdázót, Steinmetz Ádámot kérdeztük. (Az interjú még a kegyelmi botrány előtt készült.)

– Az ön elnökletével néhány napja megalakult az önkormányzati választásokra is készülő Somogyi Függetlenek Szövetsége. Miért?
– Mert úgy érezzük, hogy van igény rá. Létrejött ez az egyesület, amely mögé a térségben ismert, sikeres, hiteles és tapasztalt emberek álltak, és ami fontos: független színekben. Sokakban továbbra is megvan az elkötelezettség, hogy változtassunk, hogy jobbá tegyük az ország és azon belül Somogy lehetőségeit, és az itt élő polgárok boldogulását segítsük. De ugye megy a pártoskodás, a széthúzás, és ez sokaknak nem tetszik. Általánosan tapasztalható, hogy az emberek kiábrándultak a pártokból. Mi nekik is szeretnénk alternatívát adni. Az elnökség tagja Ormai István nagyatádi polgármester, Sütő László marcali polgármester, Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület elnöke, valamint Lengyel Róbert siófoki polgármester. Ők több évtizedes településvezetői, közéleti tapasztalattal rendelkeznek, bizonyították, hogy képesek egy település, egy régió vezetésére. És a tagság is ilyen gyakorlattal rendelkező emberekből áll össze. Szeretnénk együttműködni a térségben a független képviselőkkel, polgármesterekkel, alapvetően lokálpatrióta jelleggel.

• Mi lesz a pártokkal?
• A sajtótájékoztatón úgy fogalmaztak, hogy helyben a Fideszt kisebbik koalíciós partnernek el tudják képzelni. Ez mit jelent?
• Van olyan lobbierejük, hogy például a források elosztásán változtassanak?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 15-ig kapható 2024/6. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!