Stumpf István: Kevesen vállalták volna el ezt a feladatot

Stumpf István: Kevesen vállalták volna el ezt a feladatot

Stumpf István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Stumpf Istvánt alig egy hónapja nevezete ki a kormány felsőoktatási modellváltásért felelős biztosnak. A Magyar Hangnak adott interjújában a volt alkotmánybíró és korábbi miniszter azt mondta, „vannak megoldandó problémák az egyetemi modellváltás körül, nem is kicsik”. Szavai szerit éppen az időzített bombák miatt valószínűleg nagyon kevesen vállalták volna el ezt a feladatot.

Stumpf István beszélt arról is, hogy szerinte a Fidesz kormányzására még mindig érvényesek a polgári, konzervatív jelzők, és ha vannak is olyan hibák, amelyeket az ellenzék vagy az eltávolodott konzervatív értelmiség felvet, ő azért dolgozik, hogy azokat ki lehessen javítani.

Az elmúlt hónapokban a modellváltás miatt a színművészeti egyetemen kialakult helyzettel kapcsolatban pedig bízik benne, hogy az olyan előremutató lépések, mint amilyen az új helyszín, a stúdió felépítése, a tanári kar rekrutációja, a külföldi professzorok idejövetele, talán adnak egy olyan lendületet, amivel egyenesbe kerülhet az SZFE ügye.

  • Milyen indulatokat gerjesztettek a hallgatók az SZFE-n?
  • Miért kell ennyire beengedni a politikát az egyetemi kuratóriumokba?
  • Borkai- és Szájer-ügy, Mészáros-jelenség...

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 26-án megjelent 2021/9. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!