Az ázsiai táncoslányok már készülnek a kínai elnök érkezésére (videóval)

Az ázsiai táncoslányok már készülnek a kínai elnök érkezésére (videóval)

Ázsiai táncoslányok készülnek Hszi Csin-ping érkezésére az Erzsébet hídon (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A híd alatt diszkréten beparkolva az Antenna Hungária egyik közvetítőautója, a magyar és kínai zászlókkal telepakolt híd pesti oldalán pedig népviseletbe öltözött ázsiai lányok gyakoroltak valamiféle üdvözlő táncot. Később elhaladt mellettük egy rendőrségi kisbusz, majd a híd közepén satufékezett, és visszatolatott a táncolókhoz, de a járműből kiszálló rendőrök nem igazoltatták őket és nem is szóltak hozzájuk. Az egyenruhások néhány perc után távoztak, a lányok maradtak. A próba összefüggésben lehet a ma este érkező kínai elnök látogatásával.

A legalább négyszáz fős küldöttséggel érkező Hszi Csin-ping három napon át lesz Magyarországvendége, a szállása a Blikk információ szerint a budai Hilton hotelben lesz. Belgrádból érkezik hazánba, a Népszava információi szerint az elnöki gép a FlightRadar24 előrejelzése szerint szerda este 19 órakor száll fel a szerb fővárosból és 19 óra 47 perckor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.