Közös projekteket jelenthet be este a kínai elnök és a magyar miniszterelnök

Közös projekteket jelenthet be este a kínai elnök és a magyar miniszterelnök

Gulyás Gergely a kormányinfón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hszi Csin-ping kínai államfő, aki hivatalos látogatáson van Budapesten, csütörtök este Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel közösen jelenthet be „közös projekteket” – jelentették be a délelőtti kormányinfón.

„Konkrét megállapodásokat” jelent be Hszi Csin-ping kínai államfő és Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kora este Budapesten – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondása szerint „ezek egy része lehetséges közös célkitűzéseket, projekteket jelöl ki”.

„Olyan területeken kötünk megállapodásokat, amelyeken Kína csúcstechnológiát képvisel” – tette hozzá Gulyás Gergely. A miniszter kifejtette: 2005-ben az EU GDP-jének még kevesebb mint az egyötöde volt a kínai GDP, most viszont megelőzi, vagyis az unió vesztett a versenyképességéből. „Ezért is érdekünk, hogy minél több kínai beruházás érkezzen Magyarországra” – mondta a miniszter. Hozzátette: a külkereskedelem négyötöde Magyarországon az Európai Unióval áll fenn, de azok az Európai Unión kívülről érkező befektetések, amelyek Magyarországra tőkét hoznak, Magyarország érdekét szolgálják, és a miniszter szerint ettől erősödik az Európai Unió is.

 

Címkék: kormányinfó