Továbbra is keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnteket

Továbbra is keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnteket

A Katasztrófavédelem Önkéntes Mentőszervezetének hajója a Dunán az Újpesti vasúti hídnál (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is keresik a szombat éjszakai, verőcei hajóbaleset után eltűnteket – közölte a rendőrség.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombaton éjjel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Mint kiderült, hajóbaleset történhetett, vélhetően egy szállodahajóval ütközött össze egy kisebb vízi jármű, amelyen a férfi is volt. Még az éjszaka folyamán Verőcétől délre, illetve a Megyeri-hídnál előkerült egy férfi, illetve egy nő holteste. A kisgéphajón összesen nyolcan utaztak, öt embert tehát három férfit és két nőt jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át. A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át. A kutatást operatív törzs hangolja össze a vízirendészet Kopaszi gáton található épületéből.

A szállodahajót, amelyikkel a kisebb vízi jármű ütközhetett, Komáromnál állították meg, az eleje és az oldala sérült volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyezetetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben. A vizsgálatba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak, azt kell kideríteniük, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a balesetért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésben hozható, hívják azonnal a 112-t!

Címkék: hajóbaleset, Verőce