Nagyfater elszabadult

Nagyfater elszabadult

Sulyok Tamás köztársasági elnök vasalóval (Fotó: Sulyok Tamás Facebook-oldala)

Honnan ismerjük a politikai marketing leghatékonyabb trükkjeit? Elsősorban a filmekből és a sorozatokból. Kártyavár, Borgen, A korona, A hatalom árnyékában, és még hosszan sorolhatnánk a drámákat és thrillereket, amelyek betekintést engednek a fiktív hatalmi játszmákba, és amelyek kellően hitelesnek tűnnek ahhoz, hogy elfeledkezzünk róla: ez csak a fantázia terméke. Mert lehetnek bármilyen elvetemültek a kitalált karakterek, a képzelet sosem képes utolérni a valóságot. Azt a valóságot, amit röhögve hagynánk ott a moziban, annyira valószínűtlennek hatna. Fordítva ugyanakkor működhet a dolog, sőt: a hús-vér döntéshozók gyakran veszik át az álomgyár politikusfiguráinak szerepét. Így tesz Sulyok Tamás stábja is: átlátszó filmes eszközökkel próbálják fogyaszthatóvá fazonírozni a köztársasági elnököt. 

Novák Katalin dicstelen távozásának körülményei alighanem Orbán Viktor miniszterelnök számára is nyilvánvalóvá tették, hogy a botrány után át kell értékelnie a köztársasági elnöki pozíciót. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke eleinte tökéletes választásnak tűnhetett: annyira sótlan, unalmas figura, hogy még ebben a kiélezett helyzetben sem kelti fel a kritikus sajtó figyelmét. De a tévedhetetlen kormányfő ismét tévedett. 

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 27-ig kapható 2024/25. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!