Utolsó remény

Utolsó remény

A 2022. szeptember 2-i diáktüntetés résztvevői a Bazilikánál (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

A pedagógusokat sújtó státusztörvény miatt számos demonstrációt szerveztek középiskolások. Minapi felhívásukban kitértek rá, hogy szomorúan kevés tanító, tanár vett részt a korábbi megmozdulásokon, és azt is szóvá tették, hogy kevés a szülő. Közéleti emberek arra is felhívták a figyelmet, hogy gyakorlatilag kompletten hiányoztak az egyetemisták. Ezen megnyilatkozások lesújthatták a tiltakozókat, és természetesen kihasználta a lehetőséget a kormányzat, Gulyás Gergely megmondóminiszter szerint „a csendes többség azt gondolja, hogy korrekt a tervezett szabályozás”.

A látszat a miniszternek kedvez. Érthető a középiskolások elkedvetlenedése, hiszen ők kitették szívüket-lelküket, és bizony magukra lettek hagyva. Azonban minden felelős gondolkodó tudja, hogy az igazság nem többségi kérdés. Ezek a sorok azoknak a középiskolásoknak szólnak, akik kiálltak.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 7-én megjelent, 2023/27. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!