Bojkottáljuk a hazug konzultációt! – Orbán Viktor a semmit próbálja álcázni

Bojkottáljuk a hazug konzultációt! – Orbán Viktor a semmit próbálja álcázni

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő összetép egy nemzeti konzultációs ívet napirend előtti felszólalása közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mostani nemzeti konzultáció sem más, mint a választók átverése. A visszaküldés ténye elegendő az Orbán-rezsimnek, hogy folytathassa rossz családpolitikáját. A valódi családtámogatás kezdete, hogy a mostaninak véget vessünk. Ezért most a bojkott a legjobb megoldás.

Nemzetünk demográfiai bajban van, ezt ma már senki sem vitatja. Legfeljebb a baj nagyságát ítélik meg eltérően, egyesek szerint ez a baj „természetes”, és egész Európát sújtja, mások ellenben katasztrofálisnak tartják a helyzetet, és mielőbbi hathatós változtatásokat szeretnének.

A kormány 2015 tavaszán (is) tartott nemzeti konzultációt, annak utolsó, sorrendben 12. kérdése így szólt: „Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?” Egyetértett több mint 98 százalék, nem értett vele egyet 1,74 százalék. Vitán felül teljes a nemzeti egység abban, hogy nem a bevándorlás, hanem a magyar családok támogatása a követendő irány.

Szakadék tátong a kormánypropaganda és a valóság között – Magyar Hang

Mostanában lépünk rá a nyílegyenesen a demográfiai katasztrófához vezető útra. A kormányzat tisztában van a tényekkel – mégsem tesz semmit.

Maga Orbán Viktor jelentette ki nemrégiben, hogy ami kormányzása alatt a családpolitikában történt, az „szükséges, de nem elégséges”. Tehát ő maga és kormánya is tisztában van azzal, hogy nem érte el a kívánt célt. Az is nyilvánvaló, hogy minden ez irányú erőfeszítés össznemzeti támogatást élvez.

Marad hát a kérdés: minek kell ismét „nemzeti konzultációt” tartani valamiről, ami nyilvánvaló? A válasz is nyilvánvaló, habár a fideszesek nem akarják tudatosítani: a konzultáció azért kell, hogy leplezni lehessen vele a semmit. A tehetetlenséget. A kódolt kudarcot. Ez a kormány ugyanis soha nem fogja megoldani a demográfiai kérdést. Azért nem, mert már kilencedik éve nem tudja megoldani, noha elkölt rá sok-sok milliárd forintot. Ez a kormány tehát alkalmatlan rá, hogy jó, eredményes családpolitikát vigyen.

Nőügyekkel foglalkozna Orbán Viktor – Magyar Hang

Nem valami biztató, hogy a demográfiai helyzetről akarnak nemzeti konzultációt folytatni.

A sok milliárd forintot azért költik el az újabb „konzultációra”, mert A) így megint kaphat sok pénzt a fideszes propagandagépezet, B) ünnepeltetheti magát a kormányzat és a Fidesz – mint a családok barátját. Ezenközben elsikkadnak a tények: hogy idén megint kevesebb gyermek születik, mint tavaly (tavaly is kevesebb született, mint tavalyelőtt), hogy folyamatosan csökken a családok, főleg a nagycsaládok száma, hogy másfél éve csökken már a házasságkötések száma is. És még inkább el lehet titkolni, hogy folyamatosan nő az egyedülállók száma, mégpedig minden korosztályban, leggyorsabban a 30–39 évesek körében. Szóval a társadalmi szétesés (egyre gyorsabban!) zajlik, amelynek szükségszerű folyománya a nagy rendszerek (egészségügy, közoktatás, közlekedés stb.) bomlása.

Dupla nullás államtitok, hogy a cigányság számaránya a 9 év alatti gyermekek körében immár 50 százalék, hogy a cigány vidékeken gyorsabban nő a termékenység, hogy változatlanul sokkal fiatalabban szülik meg az elsőt – mindezt úgy, hogy a gyerekek egyre rosszabb minőségű oktatást kapnak, és idő előtt kiesnek az iskolából. Ebből világosan következik, hogy Magyarország folyamatosan szorul ki a valóságos nemzetközi munkamegosztásból, illetve folyamatosan csúszik egyre lejjebb, szolgasorba.

A mostani konzultáció tíz kérdést tesz fel. Nem idézzük őket, minden állampolgár meg fogja kapni odahaza, elvégre ebben van a Fidesz-biznisz. Viszont tudatosítsuk: az összes kérdés értelmetlen, mivel józan ésszel csak egyféle válasz adható rájuk. A válaszadás ténye viszont megint biankó felhatalmazást ad Orbán Viktornak arra, hogy cselekedjék szabad belátása szerint.

Itt vannak az új nemzeti konzultáció kérdései, újra Brüsszelnek kell üzenni – Magyar Hang

A családok védelméről „kérik ki” az emberek véleményét, de persze a migráció így sem maradhatott ki.

Magyarán a válaszadás ténye = Orbán Viktor támogatása. Ezért szorgalmazza a kormánypárti média, hogy minél többen feleljünk. Ha tehát részt veszünk az álkommunikációs játékban, akkor tulajdonképpen megerősítjük az Orbán-kormány rossz családpolitikáját. Az igazi családtámogatás a „nemzeti konzultáció” bojkottálása.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 27. számában jelent meg, 2018. november 16-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 27. számban? Itt megnézheti!