Egységes Diákfront: 2023-ban is tartsuk felszínen az oktatás ügyét

Egységes Diákfront: 2023-ban is tartsuk felszínen az oktatás ügyét

Az Egységes Diákfront által szervezett egyik tüntetés Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Köszönjük mind a jelölést, mind a ránk érkezett voksokat a Magyar Hang – Év embere 2022 díj szavazásán, megtisztelő, hogy egy ilyen társaságban második helyezést értünk el.

A legfontosabbak azonban itt nem mi vagyunk, hanem az az ügy, amiért 2022 márciusa óta dolgozunk és tüntetünk: ez az ügy a magyar oktatás ügye.

Az egyre erősödő globalizáció világában az értékek és identitások feloldódnak, a tömegek megtévesztésének eszközei folyamatosan fejlődnek, amint azt hazánkban is tapasztalhatjuk. Soha nem volt még akkora szükség a közös értékeken alapuló kritikus gondolkodásmód képességére, mint napjainkban. A magyar nemzet csak akkor képes fennmaradni és sikeres lenni a jövőben, ha közös értékeinket generációról generációra tovább tudjuk adni, egy olyan országot teremtve, ahol minél több gondolkodó, közösségeinkért felelősséget érző, cselekvő polgár él. Ennek elérésére és megőrzésére az egyéni felelősségen túl egyetlen közös eszközünk van, amely egy fejlett oktatási rendszer képében valósulhat meg.

A jövő magyar társadalmát, a gazdasági innovációk terén nyújtott teljesítményét, tehát mindannyiunk életét a jelen oktatási rendszerből kikerülő diákok fogják meghatározni. Azonban mind tudjuk, hogy a magyar oktatási rendszer elhanyagoltan haldoklik akkor, amikor a legégetőbb szükség lenne rá. Ezért közös felelősségünk, hogy kiálljunk annak fontossága mellett, hogy elérjük, foglalkozzon a kormányzat ezzel a hazánk létének szempontjából kulcsfontosságú szegmenssel. 2023-ban is tartsuk felszínen az oktatás ügyét, beszéljünk róla, menjünk ki a tüntetésekre, legyünk szolidárisak, gondolkodjunk ne csak magunk, hanem minden honfitársunk szemszögéből, álljunk ki a közös jövőnkért, mert ez jelenti a változás első lépcsőjét.

AZ OKTATÁS NEMZETI ÜGY!

Egységes Diákfront