És ha a Fidesz jelöltjéről derülne ki, hogy állatkínzó?

És ha a Fidesz jelöltjéről derülne ki, hogy állatkínzó?

Fotó: Unsplash/Annie Spratt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha kiderülne, hogy a Fidesz az ön településén olyan polgármesterjelöltet indít, akinek valódi célja az önkormányzat pénzének eltulajdonítása, ugyanakkor nem veti meg az alkoholt, és ittasan agresszív, illetve láncon tartja a kutyáját, a macskáiba pedig minden reggel belerúg csak úgy, mert olyan a kedve, ez mennyire befolyásolná a választáson való részvételi hajlandóságát? 

Vajon mit szólnának a kormányoldalon ahhoz, ha ilyen kérdésekkel hívogatná a polgárokat egy úgynevezett közvélemény-kutató cég? Felháborodnának. Kiborulnának. Sivalkodnának. És igazuk lenne. Mert ez aljasság. Méghozzá olyan aljasság, amivel a polgárok épp a napokban ismerkednek, jellemzően olyan településeken, ahol kérdéses a kormánypártok jelöltjének őszi önkormányzati választási győzelme.

Keszthelyen például nagy meccs van kinézőben: Nagy Bálint, a Fidesz jelöltje és Czuth László Zoltán, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület színeiben az összellenzék támogatottjaként mérkőzik a polgármesteri székért, s mivel Nagy Bálint nem a Fidesz legerősebb figurája az idei önkormányzati voksoláson, így akár bukhatja is a kormánypárt a települést. Úgyhogy szokás szerint minden be van vetve, például a jó öreg Amygdala Közvélemény Kutató Intézmény is, amely valójában nem is az, hanem csak egy nagyobb cég kérdéskommandó divíziója.

Csörög tehát a telefon, a keszthelyi polgár gyanútlanul fogadja a hívást, válaszolgat az eleinte ártatlanul, valódi közvélemény-kutatásnak kinéző felvetésekre, aztán hopp, váratlanul bezuttyan a következő kérdés: 

– Mi az, amit ön legkevésbé kedvel Czuth Zoltán Lászlóban? 

Ám ez csupán szolid bemelegítés, mert a kérdező hölgy aztán rendesen belecsap a lecsóba:  

– Ön mennyire ítéli aggasztónak az illegális bevándorlók Magyarországra áralmásának problémáját? 

– Ön kire szavazna inkább az önkormányzati választásokon, ha az alábbiak közül választhatna? Arra a jelöltre, amelyik támogatja Orbán Viktor bevándorlás-politikáját, és megvédi a kerítést, vagy arra a jelöltre, amely Soros György álláspontját támogatja a migráció kérdésében, azaz több bevándorlót engedne be az Unióba, és lebontaná a kerítést? 

– Inkább szavazna, vagy inkább nem szavazna Nagy Bálintra, ha tudná róla, hogy megválasztása esetén kiharcolná a kormánynál amire a város fejlődéséhez szükség van? 

– Ön inkább szavazna, vagy inkább nem szavazna Czuth Zoltán Lászlóra, ha tudná róla, hogy megválasztása esetén Gyurcsány Ferencet és a bukott baloldali erőket segítené a hatalomban?

Én még azért valami kis klímahisztit belevittem volna a korszellem jegyében, mittomén, például Czuth Zoltán László felgyújthatná a nádast, hogy környezetvédelmi-terrorista NGO-kat csempésszen a városba lakosságcsere előkészítésének céljából, ilyesmi, de persze lehet, hülyeség, hiszen nem vagyok profi, nem úgy, mint a Fidesz(hez nyilván semmilyen szállal se köthető) cég.