Publicisztika

A fel nem tett kérdés

A fel nem tett kérdés

Az irodalom a bennünket körülvevő világ, a társadalom és az ember tükre, és aki képes mindezekről hitelesen mesélni, valós és hihető történeteket elmondani, folyamatokra, feszültségekre és megoldási lehetőségekre rámutatni, annak a szavára odafigyelnek.
Az ősbűn

Az ősbűn

Az ősbűnt nem meghaladni, hanem arra hivatkozva újra és újra elkövetni igyekszik a magyar politika. Érdemi vitákban kiérlelt megoldások keresése helyett változó érdekeik szerint rángatják a szabályokat, döntenek emberek, tájak sorsáról. Tehetik, hiszen hagyjuk, hogy így legyen.
Kompromisszum nélkül nem megy

Kompromisszum nélkül nem megy

A gond a kérlelhetetlenséggel van, a látszólagos kompromisszum-képtelenséggel. Azzal, hogy a kormány egy ideje képtelennek tűnik kormányon lévő európai szövetségeseket maga mellé gyűjteni.
Dísztürk

Dísztürk

„Úgy tudom, Ön ellenzi a keresztényüldözést. Bevallom, kicsit izgultam, hogy meg fog szidni, amiért kipucoltam Hegyi-Karabahot a keresztényektől.”
Kuss!

Kuss!

Nem szól ez másról, mint arról, amit címként jegyeztem: maradjunk csendben! Lehet itt hímezni-hámozni, szuverenitásvédelem néven ideológiát rakni mögé, a végső cél ugyanaz, a hatalomkritikus hangok elhallgattatása büntetőjogi fenyegetés belengetésével.
Hajrá Magyarország?

Hajrá Magyarország?

Borsod, Nógrád, Békés, falu, község, szegény család? Kész, finis, ennyi volt, úgynevezett karriered ezennel véget ért.