Miközben Ausztria hátát bámuljuk, az egyszámjegyű inflációt kergetjük – Reptér

Miközben Ausztria hátát bámuljuk, az egyszámjegyű inflációt kergetjük – Reptér

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január óta megszokhatták, ha kedd, akkor este érkezik a Reptér, a Magyar Hang külpolitikai háttérműsora. Most kis nyári szünetet tartunk, a következő adás szeptember 5-én érkezik, de addig sem maradnak beszélgetés nélkül. Készítettünk ugyanis egy válogatást az idei részekből. Olyan beszélgetésekből szemezgettünk, amelyek meghatározhatják az előttünk álló hónapokat, illetve Magyarország számára fontos kihívásoknak számítanak.

• Az egyik leghallgatottabb adás vendége Becsey Zsolt volt. A korábbi fideszes EP-képviselővel, a második Orbán-kormány külgazdasági államtitkárával május 9-én többek arról beszéltünk, hogy vajon mennyire és miért számít tudományos fantasztikumnak az, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát?

• Ugyancsak gazdasági, inflációs kérdések voltak terítéken június 20-án Virovácz Péterrel, az ING Bank vezető elemzőjével folytatott beszélgetésünkben. Tőle többek között azt tudakoltuk, hogy elérhető-e év végére az egyszámjegyű pénzromlás?

• Egeresi Zoltánnal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének Törökországgal foglalkozó, ott gyakran megforduló tudományos munkatársával a törökországi választások után beszélgettünk. A június 6-ai adásban többek között arról érdeklődtünk, hogy vajon mit profitál Magyarország, a magyar gazdaság Orbán Viktor és az újrázó török elnök, az augusztus 20-án Budapestre látogató Recep Tayyip Erdogan barátságából?

• Szlovákiában szeptember 30-án tartanak parlamenti választásokat. Kollai István történész-közgazdásszal, a pozsonyi Comenius Egyetem ösztöndíjasával többek között arról a kissé paradox helyzetről beszélgetünk, vajon miért számít a magyar etnikai politizálás csődjének az, hogy a kiváló gazdasági szakember hírében álló Ódor Lajos végül eljutott a kormányfői székig.

• A Reptér adások állandó vendége brüsszeli tudósítónk, Arató László, akivel kivesézzük mindig az aktuális uniós témákat. Július 18-án arról beszélgettünk vele, mi történne, ha Magyarország kilépne az Európai Unióból?

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.