Mi jön az illiberális vezér bukása után? – Bali Lóránt a Reptérben

Mi jön az illiberális vezér bukása után? – Bali Lóránt a Reptérben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jól hangzó klikkvadász definíció, vagy valóban illiberális rendszert épített ki Montenegró mindenható ura, akit amellett, hogy folyton cigicsempésznek csúfolnak, több mint 30 éven át határozta meg a nyugat-balkáni kis állam hétköznapjait? Tényleg egy éra végét jelenti-e Milo Djukanovic veresége? Mekkora mérföldkő volt az ország életében a 2006-os függetlenségi népszavazás, Szerbia miért engedte „leválni” a „kistestvért”? Ki fia-borja az új államfő, a mindössze 36 éves Jakov Milatovic és mit várhatunk tőle? Kik ma Montenegró legnagyobb befektetői, kiktől függ az ország? Igaz-e, amivel a magyar diplomácia gyakran dicsekedett, hogy Magyarország számít a legnagyobb befektetőnek? A magyarok milyen szektorokban aktívak? Ezekről beszélgetett Bali Lóránt politológussal és Balkán-szakértővel külpolitikai újságíró kollégánk, Balogh Roland Reptér című külpolitikai háttérműsorunkban.

Az e heti brüsszeli percekben pedig a hét legforróbb témájáról, az ukrán gabona lengyel-magyar, majd szlovák importtilalmáról beszélgettünk brüsszeli tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

Külpolitikai műsorunk most még mindenki számára elérhető, a későbbiekben csak előfizetőink számára hallgatható. Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.

Csak hallgatná? Indítsa el podcast lejátszónkon: