Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Ferencváros a CSZKA Moszkvával

Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Ferencváros a CSZKA Moszkvával

A ferencvárosi Tokmac Nguen és Vagyim Karpov, az orosz csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros–CSZKA Moszkva mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2019. november 7-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy a Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov előre jelezte, ez más meccs lesz, mint Moszkvában volt. „Az oroszok rosszabb eredményeket értek el, mint amit a játékuk alapján megérdemeltek volna” – mondta a meccsfelvezető sajtótájékoztatóján az ukrán szakvezető. Rebrov gondjait ráadásul tetézte, hogy mindössze 16 bevethető játékosa maradt.

A mérkőzés az elejétől oda-vissza hömpölygött, hol a Moszkva, hol az FTC dominált. Az első félidőben egyik csapat sem tudott igazán a másik felé kerekedni. Dibusznak a 9. percben kellett nagyot nyújtóznia: Magnússon bal oldali beadását Csalov 12-ről a bal alsóba fejelte, de hatalmasat védett a magyar kapus. A Fradi legközelebb az első 45 perc végén került a gólhoz: ezúttal is Magnússon az egyik főszereplő, aki hatalmasat ment a kapu és a felugró Boli elől.

A félidőben a Ferencváros kapusedzője, az egyébként a 25 évvel korábbi CSZKA elleni meccsen védő Balogh Tamás azt nyilatkozta a Sport TV-nek, hogy szerint az EL-csoportmeccsek során most játszottak a legjobban. Kétségtelen, gólt nem kaptak. A stúdióban Nyilasi Tibor arról beszélt, az FTC taktikusan a kivárásra játszik.

Újra csodát tett a CSZKA Moszkva ellen a Ferencváros! | Magyar Hang

Varga Roland góljával 1-0-ra nyert idegenben a Fradi a CSZKA ellen az Európa-liga harmadik fordulójában!

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző játékrész véget ért. Aztán a 49. percben komoly ziccert hagyott ki az orosz együttes. Egy gyors kombináció után Csalov külsővel perdített, de szerencsére mintegy fél méterrel kapu mellé ment a labda. Az 57. percben újabb moszkvai akció veszélyeztette a magyar kaput, majd a két cserével a CSZKA érezhetően megpróbált nyomást gyakorolni a zöld-fehérekre. Több veszélyes helyzetet dolgoztak ki.

Aztán a 62. percben jött a Fradi: Zubkov bal oldali szabadrúgását kifejelték a védők, Haratin lövését blokkolták, Boli 16 méteres lövése gyatrára sikeredett, ám Blazic elé került a labda, aki jobbal hét méterről a kimozduló kapusba lötte a ziccerét. A 79. percben Nguen passza után Civic a baloldalon, ballal éles szögből, 17 méterről pukkantott kapura, Akinfejev és a kapufa együttes erővel mentett a rövid felsőnél.

Isael és Varga Roland beállása lendületet adott a Fradinak a végére. De a gól nem jött. Négy perc hosszabbítás jött, ahol a nem sokkal korábban beállt Nababkin a második sárgát begyűjtve tíz perc után mehetett idő előtt zuhanyozni. Ám ez az előny már sajnos nem sokat ért, az eredmény 0-0 maradt, így a moszkvai siker után, hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Fradi a CSZKA-val.

A csoport másik mérkőzésén az Espanyol hazai pályán 6–0-ra legyőzte a 35. perctől kezdve kettős emberhátrányban játszó a bolgár Ludogorec Razgradot. A barcelonai együttes kiütéses győzelmével – és mivel a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott vendégével – továbbjutott a kvartettből. Négy forduló után a katalánoknak 10, a bolgároknak hat, a Ferencvárosnak öt, míg a Moszkvának egy pontja van.

Európa-liga, H-csoport, 4. forduló:
Ferencváros – CSZKA Moszkva 0-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 21.000 néző. Jv.: Lekszandar Sztavrev, ill. Marja Kirovzski, Dejan Kosztadinov (északmacedónok)

Sárga lap: Ihnatenko (18.), Skvarka (20.), Haratin (25.), Botka (74.), Frimpong (92.) ill. Bijol (18.), Vlasic (28.), Nababkin (84.) – Kiállítva: Nababkin (92.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Haratin, Ihnatenko - Zubkov, Skvarka (Varga R. 84.), Tokmac (Frimpong 90.) - Boli (Isael 81.)

CSZKA Moszkva: Akinfeev - Karpov, Divieev, Magnússon (Nababkin 81.) - M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic 58.), Obljakov, Bijol (Kucsajev 63.) - Csalov, Sigurdsson

A meccsel összefüggésben egyébként a rendőrség a honlapján arról tájékoztatott: több embert állítottak elő a Ferencváros–CSZKA Moszkva labdarúgó mérkőzés előtt. Az Országos Rendőr-főkapitányság MTI által idézett közleménye szerint a IX. kerületi Nagyvárad téren a stadionba érkező orosz és ferencvárosi szurkolók között konfliktus alakult ki. A Készenléti Rendőrség munkatársai azonnal közbeléptek és intézkedtek. Garázdaság miatt több embert előállítottak; az eset során senki nem sérült meg.