Visszavonul Berki Krisztián, a tornász

Visszavonul Berki Krisztián, a tornász

Berki Krisztián (Fotó: Freschli József/MATSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmincöt évesen visszavonul Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász – derült ki a magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A lólengésben bajnok sportoló évek óta meglévő vállsérülésével indokolta a döntést. Berki ezután a szövetség sportigazgatója lesz, mondta a MATSZ elnöke, Magyar Zoltán.

Az Újpesti TE sportolója 2004-ben tűnt fel a felnőtt nemzetközi mezőnyben, Rio de Janeiróban nyert világkupa-versenyt, míg a ljubljanai Európa-bajnokságon bronzérmes lett. A 2012-es londoni olimpián szerzett lólengésben aranyérmet.

„Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom” – jelentette ki a sajtótájékoztatón a tornász.

Berki legutóbb a 2017-es kontinensviadalon bukkant fel, itt ezüstérmes lett. Ezt követően sérült meg a válla a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornásznak, akit mostanra ötször kellett megoperálni.