Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Visszavonul Berki Krisztián, a tornász

Szerző: | 2021. február 04., 13:09 | Sport

Berki Krisztián (Fotó: Freschli József/MATSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmincöt évesen visszavonul Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász – derült ki a magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A lólengésben bajnok sportoló évek óta meglévő vállsérülésével indokolta a döntést. Berki ezután a szövetség sportigazgatója lesz, mondta a MATSZ elnöke, Magyar Zoltán.

HIRDETÉS - AIP

Az Újpesti TE sportolója 2004-ben tűnt fel a felnőtt nemzetközi mezőnyben, Rio de Janeiróban nyert világkupa-versenyt, míg a ljubljanai Európa-bajnokságon bronzérmes lett. A 2012-es londoni olimpián szerzett lólengésben aranyérmet.

„Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom” – jelentette ki a sajtótájékoztatón a tornász.

Berki legutóbb a 2017-es kontinensviadalon bukkant fel, itt ezüstérmes lett. Ezt követően sérült meg a válla a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornásznak, akit mostanra ötször kellett megoperálni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Berki Krisztián, lólengés, torna, tornász


Az EU segíteni fog a kulturális ágazatnak

Az EU segíteni fog a kulturális ágazatnak

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament a tagállamokkal együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy válság által sújtotta szektorok – így a kulturális ágazatok: például színházak, fesztiválok, zeneművészeti előadók, cirkuszok – a lehető leggyorsabban talpra állhassanak a járvány után.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest