Annyian koronavírusosak az Újpestnél, hogy inkább ki sem állnak a DVTK ellen

Annyian koronavírusosak az Újpestnél, hogy inkább ki sem állnak a DVTK ellen

Az újpesti Szusza Ferenc stadiont még 2001-ben, az első Orbán-kormány idején adták át

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Újpest FC labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem áll ki pénteken a Diósgyőri VTK elleni OTP Bank Liga mérkőzésre. A fővárosi klub szerdai közleménye szerint, bár a csapatot már az előző, MTK elleni mérkőzésen is alaposan megtizedelte a koronavírus-járvány, akkor még eleget tettek a kiállási kötelezettségüknek annak ellenére, hogy a 25 fős keretből csak hét labdarúgóra számíthattak.

Azóta a helyzet tovább súlyosbodott, és már csak két negatív teszttel rendelkező játékosa maradt az együttesnek, ráadásul a múlt vasárnapi mérkőzésre az U19-es csapatból felhozott játékosok közül is többen pozitív tesztet produkáltak. Mint írják, a fenti körülmények ismeretében kérték a pénteki mérkőzés elhalasztását, amihez azonban a miskolciak nem járultak hozzá. – Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC  elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet – írják a fővárosiak állásfoglalásukban.

Hozzáteszik: figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, a vezetőség úgy határozott, nem állnak ki pénteken a DVTK ellen. – Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni – áll a közleményben. – A hétvégén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a három pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét – fogalmaz a klub a közleményben. Az Újpest a kérelmet eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetséghez is.

Korábban az Újpest halasztási kérelmének az MTK sem tett eleget, és 4-0-ra ki is kaptak a lilák a meccsen.

Címkék: foci, Újpest, DVTK, koronavírus