Petry Zsolt: A Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatta meg a tartalmat

Petry Zsolt: A Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatta meg a tartalmat

Petry Zsolt a berlini Herta BSC kapusedzőjeként (Forrás: A Herta BSC Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Petry Zsolt azt állítja, hogy a Magyar Nemzet és a cikket átvevő német sajtó is pontatlanul adta vissza, amit a melegházasságról, illetve a bevándorlásról mondott a magyar lapnak, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A Népszava által is idézett kapusedző, akit az interjú miatt a Hertha Berlin labdarúgó csapata azonnal hatállyal utcára tett, most azt közölte a német konzervatív lappal, hogy ami megjelent, azt kiragadták az összefüggésből, nem teljes egészében tükrözte az általa kifejtetteket és félreértések is becsúsztak.

Az egykori magyar válogatott menesztése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium berendelte a német ügyvivőt, Gulyás Gergely pedig a náci időket emlegette az eset kapcsán és kétségbe vonta a német jogállamiságot, amit azután Berlin felháborodottan visszautasított. A Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői cikke is megjegyzi, Petry ügye politikai ügy lett.

Petry a német lapnak arról beszélt, hogy a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta a tartalmat: az egyeztetés után mondatokat hagyott ki a nyilatkozatból. Egyben bemutatta azt a levelet, amelyet Gulácsi Péter, a Lipcse kapusa küldött neki, sajnálkozását kifejezve, mivel az ő eredeti állásfoglalása indította el az egész lavinát.

Azt ugyanakkor Petry elismeri, hogy hibát követett el, mert tájékoztatnia kellett volna a klubot a készülő interjúról, pedig a német első osztályban ez a szokás. A botrány rosszkor jön az egyesületnek, mert az a kiesés ellen harcol és sok mellékzönge akadályozza, hogy a játékosok a mérkőzésekre koncentráljanak.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast a mentális egészségről – Pettik Ágival