Románia szerint mégsem lehet Nagy-Magyarország-szimbólum a stadionokban

Románia szerint mégsem lehet Nagy-Magyarország-szimbólum a stadionokban

Orbán Viktor nagy-magyarországos sálja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda délelőtt egy közleményt adott ki a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi bejelentése nyomán. Mint ismeretes, a magyar szövetség arról írt: miután az UEFA és a FARE az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország-térkép és az Árpád-sáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, a szövetség engedélyezni fogja a drapériák bevitelét a soron következő két mérkőzésen.

A román szakszövetség ezzel szemben azt írja: az FRF hivatalos álláspontot kért a Nyoni Fórumtól a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentésével kapcsolatban. Ők ezt a választ kapták: „az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó Szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai szinten rendezett mérkőzéseken.”

A bukaresti szövetség úgy gondolja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tévedett, amikor a keddi bejelentést tette, mivel ezen szimbólumok megjelenítése eltér az UEFA fegyelmi szabályzatától (provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek), és az FRF szükség esetén a fegyelmi bizottságok elé fogja terjeszteni az ügyet. „A Román Labdarúgó Szövetség emlékeztet arra, hogy a revizionizmus nem elfogadott a labdarúgásban, és bízik abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottságai szankcionálják ennek a szimbólumnak a felmutatását, amely gyűlöletre és erőszakra uszíthat az európai versenyek mérkőzésein" – írták.