Rossi az UEFA büntetéséről: “Nem hallottam vagy láttam rasszista vagy homofób megnyilvánulást”

Rossi az UEFA büntetéséről: “Nem hallottam vagy láttam rasszista vagy homofób megnyilvánulást”

Marco Rossi szövetségi kapitány a 2-2-vel vágződő Németország-Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepte a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zártkapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy honlapján tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), hogy mivel is indokolta az UEFA azt, hogy három zárt kapus meccsre ítélték a magyar szövetséget büntetésként. Azzal érveltek, hogy a Magyarország–Portugália-meccs alatt „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása történt (ez fényképpel bizonyított), illetve a „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétel van róla). Ami a magyar–francia összecsapást illeti, itt fényképpel igazolták a Black Lives Mattert (térdelést) elutasító molinó többszöri felmutatását, illetve hangfelvétellel a „b*zi franciák, bonjour” rigmus többszöri skandálását. Végül a német-magyaron fényképekkel igazolták, hogy „LMBT? Nein, Danke” feliratú molinót mutattak fel többször, illetve elhangzott ugyancsak nem egyszer a „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus – például a himnusz alatt is.

Az M4 beszámolója szerint Marco Rossi szövetségi kapitány a köztévének arról beszélt, hogy meglepte a hír. Ő ugyanis nem hallott vagy látott rasszista, illetve homofób megnyilvánulást a magyar szurkolóktól a stadionban. Bár azt hozzátette, hogy az UEFA-nak több felvétele is van, amit biztosan részletesen megvizsgáltak.

– Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elveszik a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést – fogalmazott az olasz tréner.

Címkék: Marco Rossi, UEFA