Dráma a Cádiz-Barcelona focimeccsen

Dráma a Cádiz-Barcelona focimeccsen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Carlos del Cerro Grande játékvezető a Cádiz-Barcelona spanyol bajnoki labdarúgó mérkőzés 80. percében váratlanul megállította a játékot. Az első pillanatban senki nem tudta mi történt, mert a játéktéren minden szabályosan zajlott. A játékvezető először a két kispadhoz futott, ahonnan a két csapat orvosi teamje indult a Cadiz kapuja mögött lelátóra.

Gyorsan kiderült, hogy egy néző lett rosszul. A hírek szerint megállhatott a szíve. Megerősítette ezt, hogy a cádiziak kapusa, Jeremías Ledesma egy defibrillátorral futott a lelátóhoz, és feldobta az első sorok valamelyikébe. Ahogy ilyenkor szokásos, a televíziós kamerák nem mutatták a lelátót, inkább a játékosok és a kispadon ülők reakciója került a képernyőre.

A játékosok közül többen is fohászkodtak, miközben arra vártak, hogy sikerrel járjanak az orvosok. Időközben a mentők is megérkeztek, és átvették a szerencsétlenül járt néző ápolását.

Del Cerro Grande végül tíz perc elteltével az öltözőbe küldte a két csapat tagjait, úgy tűnt, hogy végleg megszakítják a mérkőzést a Barcelona 2 nullás vezetésénél.

A Sport című spanyol portál a Cádiz elnökét idézve azt írja, a stadion hangosbemondóján keresztül kardiológust kerestek a nézők között, sikerrel. A néző szívét egyszer sikerült újraindítani, majd ismét összeomlott a keringése, de az újabb próbálkozás ismét sikerrel járt, és kórházba szállították.

Végül a játékvezető úgy döntött, hogy este 9 óra öt perckor, a meccs 81. percétől folytatják a mérkőzést. A folytatásban a Barcelona még két gólt rúgott, így 4:0-ra verte ellenfelét.