Német orvosok szerint több év kellene a nyájimmunitáshoz

Német orvosok szerint több év kellene a nyájimmunitáshoz

Orvosok műtenek egy koronavírussal fertőzött pácienst a San Matteo kórház intenzív osztályán az észak-olaszországi Paviában 2020. március 26-án (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több év kellene a nyájimmunitás kialakulásához, így ezt várni hiábavaló Németország négy vezető orvosi kutatói társasága szerint.

A Leibniz Szövetség, a Helmholz Szövetség, a Fraunhofer Intézet, valamint a Max Planck Társaság közös közleményéről többek között a CNN számolt be. Eszerint kizárólag az új fertőzések számának csökkentése, valamint a kontaktok nyomon követése lehet jó megoldás. Úgy látják, akkor is szükséges lenne továbbá a közösségi élet korlátozása, illetve az óvatosság, hogy ne terheljék túl az egészségügyi intézményeket.

Az új fertőzések számát meglátásuk szerint olyan alacsonyra kell csökkenteni, hogy lehetséges legyen a kontaktok nyomon követése is. A koronavírus terjedése az elmúlt időszakban csökkent Németországban, de az orvosok úgy vélik, kis mértékű elszaporodás is visszahozhatja az exponenciális terjedés szakaszát.