A HírTV is bemutatja az ellenzék lejáratását szolgáló ElkXrtuk című filmet

A HírTV is bemutatja az ellenzék lejáratását szolgáló ElkXrtuk című filmet

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken jelentette be a HírTV, hogy szombaton, április 2-án (az országgyűlési választás előestéjén) 21:10-től levetítik az ElkXrtuk című politikai krimit – vette észre a Media1. 

A közlemény megfogalmazása szerint a filmet egy „speciális beszélgetés” előzi meg az alkotókkal és szakemberekkel, így egy órával előtte Bayer Zsolt háttérműsorát, a Szélesvásznú történelmet láthatják a tévénézők, amelyben kulisszatitkokat tár fel Kálomista Gábor producer, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője és Dudás Viktor filmszakértő.

A közlemény szerint Bayer a személyes élményeiről is beszélni fog, továbbá szó esik „A Szabadság tér mélye” című írásáról is, amely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg 2006. szeptember 20-án.

Azzal kapcsolatban, hogy miért a választás előtti este tűzik képernyőre a filmet, Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója elmondta: „A 2022. április 3-i országgyűlési választás sorsdöntő jelentőségű. A két műsorral az a célunk, hogy a választásokat megelőző este felidézzük azokat a politikai eseményeket, melyek súlyos »sebeket« okoztak a magyar társadalomban, és amelyeket az emberek emlékezetéből kitörölni nem lehet”.

A tavaly októberben bemutatott filmet egyébként márciusban már vetítette a TV2. 

A filmben számos valótlanság szerepel, az egyik támadott szereplő, Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője bírósághoz is fordult az őt és cégét lejárató valótlanságok miatt.