Autót ütlegelő szavazószállítók, kiabáló pap – atrocitások érték a Tiszta szavazás önkénteseit

Autót ütlegelő szavazószállítók, kiabáló pap – atrocitások érték a Tiszta szavazás önkénteseit

Nagykállóban számon kérték a Tiszta szavazás kezdeményezés tagjait

Fotó: Youtube.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az „őrszemeit” ért zaklatásokról számolt be újra a Tiszta szavazás kezdeményezés. Mint közölték, a Heves megyei Gyöngyösön a választási csalásnak tekinthető utaztatás dokumentálása közben érte fenyegetés az önkéntes őrszemeiket, az autójukat többször is megütötték. Az aktivisták rendőrt hívtak, bejelentést tettek. Hasonló eset zajlott a Borsod megyei Alsózsolcán, ahol vélhetően szintén utaztatás zajlott, önkénteseinket itt is megfenyegették a feltételezett elkövetők.

A Csongrád megyei Makón a szavazókör előtt zaklatták az aktivistáinkat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. Az őrszemek itt is rendőrt hívtak.

Egy nagykállói asszony a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen dolgozó őrszemünknek számolt be arról, hogy milyen atrocitás érte a szavazóhelyiség előtt a helyi római katolikus pap részéről. Az asszony szavazás után várta az épület előtt, hogy érte jöjjenek. Harmadmagával állt a szavazóhelyiség előtt (véletlenszerűen egy civil aktivistával és egy másik szavazóval), amikor a pap megállt a terepjárójával, fotózta őket és kiabált velük, hogy „mit képzelnek magukról, Nagykállóban nincs választási csalás”.

Vélhetően a választások tisztaságáért dolgozó aktivistának nézett mindenkit, aki a Kállay iskola előtt állt. Azt hittük, hogy nekünk jön – számolt be az asszony, pedig – tette hozzá – „a nyájába tartozom én is”. „Rám támadott úgy, hogy meg sem kérdezett, mit ácsorgok ott” – mondta. A Tiszta szavazás kampány őrszeme videóra vette a pap kitörésének végét, illetve az idézett asszony beszámolóját. Az aktivista elmesélte, hogy az atya fotózta, videózta a pultjukat, azt kiabálta, hogy feleslegesen küldték Pestről Nagykállóba a megfigyelőket, nincs rájuk szükség.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!