„Kirúgom a kezedből, menjél be” – kiáltotta egy szavazókat buszoztató férfi Karcagon

„Kirúgom a kezedből, menjél be” – kiáltotta egy szavazókat buszoztató férfi Karcagon

Buszoztatás gyanúja Karcagon

Fotó: Átlátszó.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A „Húszezren a tiszta választásért 2022-ben” csoport szavazatszámlálója a szavazók szervezett buszoztatására figyelt fel Karcagon – vette észre az Átlátszó.hu. Mint írták, mobiltelefonos videót készített egy kisbuszról, amikor egy másik várakozó jármű sofőrje rátámadt, és durva szavakkal a videózás befejezésére szólította fel. „Kirúgom a kezedből, menjél be” – kiáltotta a sofőr a szavazatszámlálónak, aki azzal védekezett, hogy hivatalos személynek számít. A portál meg is osztotta az esetről készült videót.

A Tiszta szavazás nevű kezdeményezés már 9 megyéből számolt be szervezett utaztatásról, buszoztatásról a mai országgyűlési választáson. Buszoztatásról adtak hírt a Hajdú-Bihar megyei Hortobágyról és a Baranya megyei Helesfáról is. A Csongrád megyei Makóról ugyancsak buszoztatásról adtak hírt a kezdeményezéshez tartozó „őrszemek”. Mint írták, a „a megfelelő helyre behúzott szavazatért 5 adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” nekik.

Az országgyűlési választásról szóló percről percre közvetítésünket itt találják.