„Orbán Viktor megérdemli, hogy támogassuk!” – Így kampányol az egyik határontúli polgármester

„Orbán Viktor megérdemli, hogy támogassuk!” – Így kampányol az egyik határontúli polgármester

Sorbán Levente, Alsólugos polgármestere (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Erdély és a Partium határához közel fekvő Alsólugoson is megindult a határon túli kettős állampolgárok levélszavazása az április 3-i magyarországi országgyűlési választásokra. A jelenleg Romániához tartozó helység három településből, a névadó községközpontból és két úgynevezett beosztott településből, Örvéndből és Felsőlugosból áll. (A román önkormányzati rendszerben nincs minden településnek külön közigazgatása, rendszerint több kisebb és egy nagyobb falut szerveznek egy egységbe, közös polgármesterrel és képviselőtestülettel.)

A három települést magában foglaló Alsólugost 2008 óta magyar polgármester vezeti: Sorbán Levente, aki ugyan a korábbiakhoz képest alacsonyabb arányban, de legutóbb is nyerni tudott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben az egyébként a statisztikák szerint román többségű helyiségben.

Sorbán Levente szombat délután az egyik települési Facebook-csoportban szólította meg a magyar többségű beosztott település lakóit azzal, hogy „vasárnap, az istentisztelet után 12.30-ra hívunk és várunk mindenkit a kultúrotthonba RMDSZ gyűlésre”. A polgármester tájékoztatása szerint Örvéndre is megérkeztek az anyaországi szavazóborítékok, és azt is írja hogy „arra kérek mindenkit, hogy szavazzunk közösen”. – Nem egyszerű feladat, ezért mindenki hozza magával a lakcímkártyáját is, mert a szavazat csak akkor lesz érvényes, ha jól van kitöltve a szavazónyilatkozat – részletezte a polgármester.

Sorbán Levente végül azt is egyértelművé tette, hogy kire szükséges „közösen” levélszavaznia a Bihar megyei település kettős állampolgárainak, mint írta: „Éljünk szavazati jogunkkal, hiszen Orbán Viktor megérdemli, hogy támogassuk!”