Czeglédy Csaba elfogadta vereségét, de odaszúrt fideszes ellenfelének

Czeglédy Csaba elfogadta vereségét, de odaszúrt fideszes ellenfelének

Czeglédy Csaba és Nemény András sajtótájékoztatója (Forrás: Czeglédy Csaba/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathelyen az ellenzék egységes továbbra is – közölte a vasárnap elszenvedett veresége után Czeglédy Csaba.

A DK-s politikus, aki a teljes ellenzék támogatásával indult a vasi megyeszékhely központú választókerületben, több mint 5000 szavazattal kapott ki a fideszes Hende Csabától. A voksok 98,8 százalékának feldolgozottsága mellett ugyanis a kormánypárti politikus 50,6 százalékon (25 072 szavazat) áll, míg Czeglédy Csaba 39,62 százalékot szerzett (19 631 szavazat). Még 1500 voks megszámlálása van hátra, de ez már az eredményen nem tud változtatni.

Czeglédy Csaba mindenekelőtt köszönetet mondott a rá szavazóknak, majd jelezte: tiszteletben tartja annak a 25 ezer embernek a voksát, akik ellenfelét támogatták. Leszögezte, hogy Szombathelyen az ellenzék egységes, ez egyébként a városvezetést is jelenti. Egyúttal arra is kitért, hogy Hende Csabának meglesz a lehetősége a városban fontos fejlesztéseket megvalósítani, például annak a 200 bérlakásnak a megépíttetését, amelyet az ellenzéki politikus egyébként zászlajára tűzött.

Nemény András, a város ellenzéki polgármestere gratulált Hende Csabának, akivel nyitott az együttműködésre. Habár Szombathelyen a fideszes politikus nem szerzett többséget, a város érdekében együtt kíván működni vele. A városvezető az ellenzék vereségének okai között említette, hogy a kormánypárti „háború és béke” retorika nagyon átment a választóknál és ez talán nem így alakult volna, ha az ellenzéknek lettek volna jobb üzenetei.

Választási hírfolyamunkat itt olvashatja!