Jobbik: az ellenzéki pártvezetők felelősségét keresni nem igazán lenne észszerű

Jobbik: az ellenzéki pártvezetők felelősségét keresni nem igazán lenne észszerű

A Jobbik elnöksége (Fotó: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egységes ellenzék pártjainak kudarcos szereplésének oka általánosan ugyanaz volt: a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztották a szavazókat. Ebben az ellenzéki pártok, pártvezetők felelősségét keresni nem igazán lenne észszerű – erről írt a Magyar Hang megkeresésére a Jobbik sajtóosztálya. Szerettük volna magát Jakab Péter pártelnököt is elérni, ám erre nem volt lehetőség. 

A párt válasza azzal folytatódott: „Jakab Péter a kampány során többször próbálta jelezni a közös miniszterelnök-jelölt felé a hibákat, azonban ezek jellemzően sajnos nem találtak meghallgatásra”.

Ugyanakkor nem minden kérdésünkre kaptunk választ a Jobbiktól, eredetileg ezeket a kérdéseket tettük fel, kérve, hogy pontokba szedve válaszoljanak rájuk, ehelyett kaptuk a fent olvasható válaszokat:

1. Mit gondolnak, mi volt az oka annak, hogy a Jobbik egyetlen egyéni képviselőjelöltje sem jutott be a parlamentbe a jelenlegi eredmények szerint?
2. Mi a Jobbik felelőssége a választási kudarcban?
3. Tervez-e lemondani a Jobbik elnöksége a súlyos választási vereség után?
4. Nem lett volna-e korrekt, ha az összes pártelnök – Jakab Péter is – közösen áll színpadra Márki-Zay Péterrel együtt a választók elé? Nem rontja-e az összefogás hitelét, ha vereség esetén a szövetség szereplői nem állnak közösen színpadra?
5. Nyáron mindenképpen lejár a Jobbik elnökségének mandátuma, terveznek-e a jelenlegi tagok - és Jakab Péter elnök - ismét elindulni?

Jakab Péter hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorába ugyanakkor bement, és úgy fogalmazott: „épp eleget mosta már Márki-Zay szennyesét”.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!