Lukács László György: Győzni jöttünk

Lukács László György: Győzni jöttünk

Lukács László György (Fotó: Lukács László György / Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nagyon örülünk, hogy ennyien elmennek szavazni, ez mindig a demokrácia ünnepe. Az, hogy a részvétel kinek kedvez, nagyon nehezen eldönthető, 2018-ban sem lehetett megtippelni – erről beszélt a Magyar Hangnak az ellenzék eredményváró rendezvényén Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt egyik alelnöke. 

Mennyire sikerült a mozgósítás a Jobbiknak, amelynek több, kifejezetten nehezen nyerhető vidéki körzetekben is van jelöltje? – Szerintem ezt is az eredmények fényében fogjuk tudni megmondani. Mi a magunk részéről mindent megtettünk, minden energiánkat a mozgósításra fordítottuk. Én magam több száz helyre kopogtattam be az elmúlt pár napban. Végig optimisták leszünk – fejtette ki. 

A politikust arról is kérdeztük, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet állítása szerint az alábbiakról beszélt: „Abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet”. Hogy mit jelent ez, arra Lukács azt mondta: ez a kontextusából kiragadott felvétel. Ő arról beszélt, hogy azokban a szavazókörzetekben, ahova mozgóurnával, szociális, bentlakásos otthonokba mennek, olyan delegáltakra van szükség, aki ha választási visszaélést, csalást tapasztal, fel meri emelni a hangját. Lukács felhívta a figyelmet: Karcagon az egyik szavazóköri delegált potenciális csalást leplezett le, és ezért majdnem, hogy fizikailag bántalmazta őt egy személy, így feljelentést tesznek az ügyben. 

És ha nem sikerül a győzelem, hogyan tovább? – Mi arra készülünk, hogy győzni fogunk – felelte. Felvetésünkre, hogy ha nem nyernek, akkor például lemond-e a Jobbik elnöksége, úgy reagálta: semmilyen ilyesfajta diskurzus nem volt. – Egyetlen fókuszunk van, a választások megnyerése. Nincs B-terv, A-terv van, győzni jöttünk – hangsúlyozta.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!