Márki-Zay Péter: Király Júlia továbbra is az árnyékkormány tagja

Márki-Zay Péter: Király Júlia továbbra is az árnyékkormány tagja

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora – erről beszélt Márki-Zay Péter az ATV Híradójának vasárnap azt követően, hogy kiszivárgott: Király levélben kritizálta, hogy Róna Péter közgazdász lett az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje.

Márki-Zay arról beszélt, ő a levelet nem látta, de mikor értesült róla, megbeszélte azt Király Júliával. – (...) nyilván nekik szakmai különbségiek vannak természetesen, illetve sok mindent máshogy ítélnek, de az ellenzéken belül azért előfordul. Ő csak a nyilvánosságot nem szeretné ezzel a konfliktussal terhelni és ezért mondta azt, hogy ebben a kérdésben ő hátrébb lép. Ez nem érinti a gazdasági koordinátori szerepét – szögezte le az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Szombaton derült ki, egy az ATV-hez kiszivárgott levél szerint Király Júlia, az MNB volt alelnöke Márki-Zay Péternek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak bejelentette: Róna miatt továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában. Király Júlia ezt azzal indokolta: egy esetleges, Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.