Szabó Tímea feljelenti Orbán Viktort

Szabó Tímea feljelenti Orbán Viktort

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közveszéllyel való fenyegetés miatt, a Büntető Törvénykönyv 338. paragrafusára hivatkozva tett feljelentést Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselő Orbán Viktor péntek reggeli Facebook-posztjával kapcsolatban.

A miniszterelnök szerint ugyanis azt írta, hogy „a baloldal lepaktált az ukránokkal. Ha nyernek, megindulnak a fegyverszállítmányok, elzárják a gázt, és tönkreteszik a gazdaságot”.

Szabó Tímea szerint a négyből egy állítás sem igaz, ráadásul az állítások jelentősen megzavarhatják a köznyugalmat. A Btk. vonatkozó cikkelyében az áll, hogy „aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Orbán Viktor a székesfehérvári kampánykörút-záróján lényegében megismételte kijelentéseit.