10 milliárdot hagytak jóvá eddig a vadászati kiállításra

10 milliárdot hagytak jóvá eddig a vadászati kiállításra

Kovács Zoltán, a 2021-es Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már 10 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a jövő évi nemzetközi vadászati kiállítás előkészítésére – ezt Kovács Zoltán kormánybiztos mondta az RTL Híradónak. Szavai szerint a jövővel kapcsolatban is optimisták, de egyelőre végső összegeket nem tudott mondani, hiszen sok minden, így az egészségügyi helyzet is befolyásolhatja.

Egy a természettel – ez a mottója a jövő őszre tervezett rendezvénynek. Magyarország másodszor ad otthon ilyen rendezvénynek, a fő helyszín a Hungexpo. Az oda tervezett beruházásokkal együtt – a csatorna szerint – a költségek túlléphetik az 50 milliárd forintot.

Kovács Zoltán egyébként hétfőn a Somogy megyei Zselickisfaludon ásót ragadott. Miután jövőre lesz az ötvenedik évfordulója az 1971-es vadászati világkiállításnak, ezért a kormány úgy döntött, emléket állít az eseménynek. Mind a 22 állami erdőgazdaság egy hektár új erdőt telepít, ami részét képezi a kormány azon döntésének, hogy 550 hektár erdőt telepítenek az országban – közölte a politikus.