15 milliárd dolláros árbevételre számít a Pfizer a koronavírus-vakcinákból

15 milliárd dolláros árbevételre számít a Pfizer a koronavírus-vakcinákból

A 2020. november 20-án, a Biontech német biotechnológiai gyógyszercég által közreadott, dátum nélküli képen egy ampulla BNT162b2 elnevezésű, az új típusú koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcinát tart a kezében egy ember a németországi Mainzban (Fotó: MTI/Biontech SE/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

15 milliárd dolláros árbevétele lehet a Pfizernek a koronavírus-oltóanyag értékesítéséből – számolt be a Reuters, amit a Hvg.hu szemlézett.

Megemelte nyereség-előrejelzését, így már 15 milliárd dolláros árbevételre számít az amerikai Pfizer gyógyszercég a német a BioNTechhel közösen kifejlesztett koronavírus-vakcinája után – írta a Reuters.

A gyógyszercég idén legalább 2 milliárd vakcinát tervez legyártani. Január 31-ig az Egyesült Államoknak 29 millió, világszerte pedig további 65 millió dózist szállított le. A Pfizer negyedéves bevétele 12 százalékkal, 11 milliárd 684 millió dollárra nőtt, felülmúlva a várt 11 milliárd 480 millió dollárt.

A gyógyszergyártó kedden megemelte a folyó pénzügyi év részvényarányos eredményére vonatkozó várakozását is, azt 3,00-3,10 dollárról 3,10-3,20 dollárra módosította. Emellett idén 59,4-61,4 milliárd dollár bevételre számít a vállalat, nagyobbra a szakértők által becsült 56,72 milliárd dollárnál.