Gyertyagyújtás a magyarországi hírtelevíziózás emlékére

Gyertyagyújtás a magyarországi hírtelevíziózás emlékére

Gyertyagyújtás a Hír TV Szentendrei úti székháza előtt 2019. március 31-én (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A késő esti híradó után, 23 óra körül tartottak vasárnap megemlékezést a „régi” Hír Tv munkatársai a televízió Szentendrei úti székházánál. A szerkesztőségben szinte teljes leszámolásra készülnek, úgy tudják, a mintegy kétszáz dolgozóból száznyolcvantól válnak meg rövidesen.

Az alkalmazottaknak hétfő reggel 9-től kell meghatározott sorrendben megjelenniük a vezetőség előtt. Vagyis bár a csatorna Hír Tv néven megy tovább, lényegében a megszűnő Echo „megbízhatóbb” munkatársaival töltik fel az állományt.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Gyertyagyújtás a Hír Tv emlékére

A korábbi Hír tv-s riportergárdát már korábban felfüggesztették, illetve többen maguktól távoztak, mivel nem akarták a propagandát szolgálni. Nem csak tartalomelőállítóktól válnak azonban meg: a tévések attól tartanak, távoznia kell a műszaki stábnak is. A Hír Tv régi munkatársai közül többen is úgy értelmezték a helyzetet, hogy a leszámolással és az augusztus elsején már megkezdett irányváltással lényegében véget ért a hazai hírtelevíziózás története, helyét a totális propaganda vette át.

Ahogy arról lapunk péntek reggel elsőként beszámolt, megkezdődött a nagy átalakítás, az Echo Tv-től menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó vezetője, aki augusztus 1. óta már eleve vezérigazgatóként irányítja a Hír Tv-t. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató közben megőrzik pozíciójukat. Emlékezetes, Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese az adó 2018. augusztus elsejei einstandolása után a Magyar Időknek azt mondta, a televízió megmenekült, a cél „az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása”. A vezető azután beszélt erről, hogy politikai okokból tucatnyi szerkesztőtől, műsorvezetőtől vált meg a Hír Tv.