Gyurcsány Ferenc is üzent Magyar Péter tüntetése után

Gyurcsány Ferenc is üzent Magyar Péter tüntetése után

Gyurcsány Ferenc 2022-es évértékelője (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc is megszólalt Magyar Péter szombati tüntetése után, a demonstrációról ugyan nem írt konkrétan, de az üzenet elég egyértelmű. Azt sorolta fel ugyanis a közösségi oldalán, hogy vannak választók:
• akik mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit
• akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre
• akik még nem fáradtak el a küzdelemben és nem bízzák azt tegnapi ellenfeleikre

Ennél még több szempontot is említett, így a Demokratikus Koalíció ismert szlogenjét, hogy „nem kötnek kompromisszumot Orbánnal” vagy éppen „Putyin sok-sok éve gyilkos zsarnoknak tekintik”.

A pártelnök mindehhez egy demonstráción készült fotót is kitett, amelyen a DK emblematikus arcai, így Dobrev Klára, Molnár Csaba és Rónai Sándor láthatók.

Magyar Péter a szombati tüntetésen elmondott beszédében többször is megemlítette Gyurcsány Ferencet. Azt mondta, hogy Gyurcsány a pillére a NER-nek, akivel Orbán Viktor mindig meg akar küzdeni. Magyarország azért nem jut semmire, mert a magyart a magyar ellenségévé tették, le kell győzni ezért a turáni átkot, a magyarok megosztottságát. Arról is beszélt, hogy június 9-e sorsdöntő nap lesz, „meg kell mutatnunk, hogy létezik erő, amely képes felvenni a harcot a NER-rel, és képes is legyőzni az Orbán és Gyurcsány által kiépített rendszert”.