Azonosították a Hableány-katasztrófa miatt a Dunában talált további hat holttestet

Azonosították a Hableány-katasztrófa miatt a Dunában talált további hat holttestet

Búvárok a Hableány sétahajó kiemelésén dolgoznak (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonosította a rendőrség azt a hat személyt, akiknek a holttestét akkor találták meg, amikor a mentőcsapatok a Hableány áldozatai után kutattak a Dunában. Az Index megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya azt írta: mind a hat elhunyt személy férfi. Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a körülményeket.

A holttesteket Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál találták.

Magyarország legsúlyosabb polgári hajószerencsétlenségében 25 dél-koreai turista és a Hableány kétfős legénysége vesztette életét – hét személyt mentettek ki, miután a sétahajó a Margit hídnál összeütközött a Viking Sigyn nevű szállodahajóval. Egy nőt még mindig eltűntként keresnek.

A Hableány roncsait még június 11-én emelték ki a Dunából.