Pénzmosás és zsarolás miatt tettek feljelentést Érd fideszes polgármesterét érintő ügyek miatt

Pénzmosás és zsarolás miatt tettek feljelentést Érd fideszes polgármesterét érintő ügyek miatt

T. Mészáros András és Orbán Viktor 2015-ben. (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zsarolás, pénzmosás, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt tettek feljelentést Érden a T. Mészáros András fideszes polgármesterről nyilvánosságra került állítások miatt – írja a 24.hu. A portál úgy tudja, hogy a Csőzik László vezette érdi ellenzék fordult a nyomozóhatóságokhoz.

Az ügy azért robbant, mert hétfőn Szántó Erzsébet, az önkormányzati tulajdonú Érdi Sport Kft. korábbi ügyvezetője a Facebook-oldalán kiteregette a szennyest. Többek között azzal vádolta meg a polgármestert, hogy a városi cég vezetőjeként T. Mészáros többször is megzsarolta az állásával, és arra kényszerítette, hogy milliós pénzadományokról írjon alá igazolásokat. „Aláíratták velem, hogy fizettem 2017-ben az Összefogás Egyesületnek – T. Mészáros Andrásnak – 3×1 milliót készpénzben, azért hogy a várostól ellopott pénzüket tisztára tudják mosni, és a kampányt, beleértve ezt a szennylapot is, finanszírozni! Sosem adtam neki egy forintot sem, az a pénz valahonnan máshonnan lett, nem tőlem.” – írta.


A portál felidézi: Szántó Erzsébet korábban T. Mészáros belső köréhez tartozott, de a polgármester 2018-ban váratlanul és indoklás nélkül leváltotta a cég éléről. Többek között Szántó kirúgása vezetett oda, hogy az addig az önkormányzat Fidesz-frakciójában ülő Tekauer Norbert is szembefordult T. Mészárossal. Tekauer az önkormányzati választáson független jelöltként el is indul a polgármesteri posztért. Ráadásul Tekauer révén belekerült a kampányharcba Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszó is. A nővére, Egerszegi Klára ugyanis korábban Tekauer felesége volt.