Elhunyt Riz Levente XVII. kerületi polgármester

Elhunyt Riz Levente XVII. kerületi polgármester

Riz Levente, a XVII. kerület leköszönő polgármestere (Fotó: Riz Levente Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt Riz Levente – a hírt Tarlós István közölte csütörtöki közleményében. – Mély fájdalommal értesültem polgármester barátom, kollégám és képviselőtársam haláláról – írta a főpolgármester.

Tarlós azt írta, Riz Levente – aki 2006 óta volt a a XVII. kerületi polgármester és a Fővárosi Közgyűlés tagja – egyik legközelebbi munkatársa volt, ezért halála személyes veszteség is. – Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta. Őszinte részvétemet nyilvánítom családjának – olvasható a közleményben.

Riz Levente idén augusztus közepén jelentette be, hogy súlyos betegsége miatt nem indul újra a XVII. kerület polgármesteri posztjáért.

A politikus 1997 óta dolgozott a Fideszben. Előbb, mint a parlamenti frakció szakértője, majd 1998–2002 között az Oktatási Minisztériumban, mint miniszteri tanácsadó. Közben a Fidesz Elnöki Kabinet munkatársa is volt egy ideig. 2002 után a frakció oktatási szakértőjeként tevékenykedett. A 2006-os önkormányzati választáson szoros küzdelemben elnyerte a XVII. kerület polgármesteri posztját. A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz jelöltjeként egyéniben mandátumot szerzett, majd az őszi helyhatósági voksoláson újraválasztották polgármesternek. Ezt a pozíciót a 2014-es választáson is megőrizte.

Riz Leventét, Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti.