Lengén öltözött fiatal nőkkel készült fotók kerültek napvilágra Borkai Zsoltról – ő hazugságokat emleget

Lengén öltözött fiatal nőkkel készült fotók kerültek napvilágra Borkai Zsoltról – ő hazugságokat emleget

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazugságnak minősítette Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere a személyével kapcsolatban megjelent információkat – ezt az összefüggéséből kiragadott, így értelmetlennek tűnő közleményt kora délután jelentette meg a Magyar Távirati Iroda. A közlemény ezen kívül gyakorlatilag semmilyen információt nem tartalmaz, abból nem derül ki, hogy a polgármester milyen hazugságokra gondol.

A legvalószínűbb, hogy a ma, egy korábban ismeretlen Wordpress-blogoldalon megjelent fotókról van szó, amelyeken Borkai Zsolt látható, bizalmasnak tűnő közelségben két lengén öltözött fiatal nővel, egy tengeri hajón. A képen egy további nő és egy további férfi is felismerhető, utóbbi a blog állítása szerint és látszatra is Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd. A blog szerzője nem nevezi meg magát, de ő maga is a polgármester köreiben mozgó ügyvédként mutatkozik be.

A képek arra utalnak, hogy italozás – a rengeteg üvegből ítélve – biztosan zajlott a hajón, azt azonban nem bizonyítják, hogy kik voltak a képeken szereplő fiatal nők, és milyen viszonyban állnak a politikussal. A blogon megjelentetett szövegek egyéb súlyos vádakat is tartalmaznak, például kábítószerről, de ezeket semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, a képen sem látszanak.

A képek eddigi vizsgálataink szerint nem manipuláltak azon kívül, hogy a nők arcát kitakarták. A Magyar Hang hiába kereste a polgármestert többször is telefonon, nem értük utol. A politikus közleménye számos kérdést tisztázatlanul hagy: nem világos, hazugság alatt egyáltalán ezt a történetet érti-e, és ha igen, a képet vagy a szöveget minősíti hazugságnak, azt állítja-e, hogy nem ő van a képeken, esetleg a képek valódiságát kérdőjelezi meg.

Olimpiai bajnokot győzne le az ellenzék Győrben | Magyar Hang

A névtelen szerzőtől eddig megjelent szövegek olyan, a sajtóból már ismert ügyek kapcsán illetik különböző vádakkal a polgármestert, mint a győri ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán földvásárlásai. Ezen kívül általános, a konkrétumokat általában nélkülöző korrupciós történetek bukkannak fel, mint például egy fiktív tanulmányról szóló.

Az Index úgy véli, egy ember szóba jöhetne a szöveg alapján szerzőként, ő azonban a lapnak jelezte: nem ő írta a szöveget és ennek értelme sem lenne, hiszen ma is jóban van az írásban szereplő, szintén sok mindennel vádolt Rákosfalvyval.

Annyiban mindenképp előrelátó volt a szerző, hogy a képek metaadatait törölte, csak annyi deríthető ki, hogy egy Apple készülékkel biztosan dolgozott.

Címkék: Borkai Zsolt, Győr