Szóváltás Kispaládon a helyiek és voksturisták között

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hangos szóváltás alakult ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispaládon a helyiek és az Ukrajnából érkezett voksturisták között. A 444.hu-nak Ábri Norbert ellenzéki polgármesterjelölt – a fideszes Magyar Barnabás kihívója – azt mondta, hogy egy nagy csoport helyi folyamatosan ott van a szavazóhelyiségnél, és nem engedik be a kettős állampolgárokat, akiket különben folyamatosan hordanak oda. Azt állította, hogy először azokhoz a házakhoz viszik őket, ahová be vannak jelentve, utána szavazni. Ábri azt is mondta, hogy akadt köztük, aki a kérdésekre nem tudott magyarul válaszolni. A jelölt ugyanakkor tagadta, hogy köze volna a megmozduláshoz.

Az RTL Klub stábja a helyszínről szintén arról számolt be, hogy a szavazóhelyiség mellett sok helybéli gyűlt össze, akik hangosan méltatlankodtak és oda-oda kiabáltak az érkező ismeretleneknek: „Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester!”