Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Schiffer András védi Karácsonyt Tiborczékkal szemben

Szerző: | 2019. november 14., 08:58 | Belföld

Schiffer András (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egykori LMP-s párttársa, Schiffer András védi majd Karácsony Gergely főpolgármestert abban a perben, amelyet Tiborcz István, a miniszterelnök veje indított. A városvezető még jelöltként kampányolt azzal, hogy megválasztása esetén bevezetné a különösen nagy értékű ingatlanokra vonatkozó – megfogalmazása szerint – Tiborcz-adót, az erről szóló csekket pedig szimbolikusan maga vitte el Tiborcz István budapesti villájához.

HIRDETÉS - AIP

Orbán Ráhel férje azt vette rossz néven, hogy az adónemet róla nevezné el Karácsony, ezért egymillió forintos sérelemdíjat követel tőle.

HIRDETÉS - AIP
Security Check Required

A főpolgármester mai bejegyzésében régi harcostársnak nevezte Schiffer Andrást, aki a politikától való visszavonulása után visszatért a jogi pályára. – Andrással sok közéleti kérdésben ma már valószínűleg nem értékünk egyet, de megtisztelő számomra, hogy a véleményszabadságért elkötelezett ügyvédként vállalta az ügyemet – írta Karácsony Gergely.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely – többek között – Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és öt másik képviselővel együtt 2013-ból lépett ki az LMP parlamenti frakciójából, később pedig Párbeszéd Magyarország néven pártot is alapítottak.

A főpolgármester a mostani bejegyzésében az új adónemet egyébként már „Tiborc-adó”-ként emlegette, vélhetően azért, hogy ne adjon újabb okot Tiborcz Istvánnak a pereskedésre. Ugyanakkor a közteher bevezetéséről nem mondott le, mivel elmondása szerint készül az erről szóló javaslat. A sarcot az elképzelések szerint a félmilliárd forintot meghaladó értékű budapesti ingatlanokra vetné ki, a bevételt bérlakásépítésre fordítaná.

A hvg.hu egyébként úgy tudja, hogy a hivatalosan személyiségi jogok megsértése miatt indított eljárásban Tiborczot az SBDK ügyvédi iroda képviseli, amelynek Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is dolgozik.

Címkék: főpolgármester, Karácsony Gergely, LMP, Orbán Viktor, Párbeszéd, Schiffer András, Tiborc-adó, Tiborcz István, Tiborcz-adó


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest