Hazaérkezetek a magyarok Vuhanból, két hét karantén vár rájuk

Hazaérkezetek a magyarok Vuhanból, két hét karantén vár rájuk

(Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap este, valamivel 8 óra után megérkezett Budapestre az a hét magyar, akik a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból jöttek haza – számolt be az M1. Korábban Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára telefonon az MTI-nek kiemelte: a magyarok tünetmentesek, jól vannak.

(Fotó: Honvédelmi Ministérium)

A magyarok vasárnap délután egy francia repülőgéppel érkeztek Európába, amely francia állampolgárok második csoportját és más külföldi állampolgárokat (köztük a magyarokat) is szállított a koronavírus epicentrumának számító Vuhanból a dél-franciaországi Istres katonai repülőtérre. A 250 utas közül 65 francia, a többi pedig további 30 ország állampolgára.A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozta Budapestre.

Koronavírus: tovább nő a fertőzöttek száma | Magyar Hang

A Fülöp-szigeteken elhunyt egy kínai állampolgár a tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt. Ez az első eset, hogy a járvány halálos áldozatot szedett Kína területén kívül - számolt be az MTI. Francisco Duque, fülöp-szigeteki egészségügyminiszter vasárnap közölte, hogy a 44 éves férfi február 1-jén belehalt a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint a Vuhanból hazatérő magyarokat két hétig karanténban tartják, őket a Dél-pesti Centrumkórház (a volt egyesített Szent Imre és Szent László kórház) erre a célra kijelölt különálló épületébe szállítják. – A hazatérők az utolsó információk szerint egészségesek, a betegség semmiféle tünetét nem mutatják – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

A Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa, Szlávik János elmondta: a hét embert két hétre helyezik karanténba. A megérkezésük után orvosi vizsgálatokat és laboratóriumi teszteket végeznek rajtuk, amelyek első eredménye 24 órán belül, a megerősített eredmény pedig néhány napon belül érkezik majd meg.